h

Loon directeur Havensteder daalt met vijf mille! Gossie...

3 september 2019

Loon directeur Havensteder daalt met vijf mille! Gossie...

Foto: Serge Cariou / kjonker.blogspot.nl

Het salaris van directeur Hedy van den Berk van Havensteder is vorig jaar met vijfduizend euro omlaag gegaan. 

In 2017 betaalde de Rotterdamse woningcorporatie haar topvrouw  € 218.684. Uit de - met enige vertraging vrijgegeven - jaarrekening 2018 van Havensteder blijkt dat haar salaris vorig jaar nog ‘slechts’ € 213.589 bedroeg. Een verlaging van 2,3 procent. 

Vergeleken bij haar collega’s Maria Molenaar (€231.207) en Arjan Schakenbos (€230.474) van repectievelijk Woonstad Rotterdam en Vestia verdient Van den Berk ‘niet veel’.  Bij Woonbron zat ex-directeur Bert Wijbenga tot aan zijn vertrek naar de Coolsingel, in juli vorig jaar, nog boven het salaris van de Havensteder-directeur. Maar Wijbenga’s opvolger Richard Sitton is weer iets ‘voordeliger’. Woonbron betaalt hem 197.000 euro. 

Sinds de overstap van Wijbenga naar de Coolsingel zou Van den Berk derhalve de derde plaats van veelverdienende corporatiedirecteuren toekomen. Ware het niet dat de piepkleine woningcorporatie Humanitas Huisvesting vorig jaar haar - per 14 januari 2019 vertrokken - directeur Paul Vismans een salaris betaalde van € 220.549. Daarmee overtroeft hij dus Van den Berk en belandt Vismans op plaats nummer drie van veelverdienende corporatiedirecteuren in Rotterdam.

 

De SP vindt de hoogte van hun salarissen veel te uitbundig. En ziet het liefst dat de directeuren vrijwillig met wat minder genoegen zouden willen nemen. Maar, ondanks een - toegezegd - moreel appel van het gemeentebestuur op de veelverdieners blijft de riante bezoldiging van de duurste directeuren nagenoeg volledig intact. 

Hoeveel verdienden de directeuren in 2018

 

U bent hier