h

Mega-salarissen voor directeuren van Rotterdamse woningcorporaties

15 juli 2019

Mega-salarissen voor directeuren van Rotterdamse woningcorporaties

Foto: Serge Cariou / kjonker.blogspot.nl

De directeuren van de vier grote Rotterdamse woningcorporaties hebben toch eigenlijk niet te klagen. Ja, ze hebben te klagen over de kritiek die ze krijgen. Maar niet over hun bezoldiging, die ze vorig jaar kregen. 

Maria Molenaar van Woonstad Rotterdam is voor de derde achtereenvolgende maal de 'topscorer'. Ze had in 2018 een salaris van 231 mille. Een tweede plaats is er voor Vestia-directeur Arjan Schakenbos, al jarenlang constant op 230 mille. 

Met welk salaris Hedy van den Berk van Havensteder thuiskwam, is dezer dagen nog niet op de website van deze corporatie te lezen. Havensteder publiceert haar jaarrekening altijd iets later dan de overige woningcorporaties. Vorig jaar stond Van den Berk op een vierde plaats met een bezoldiging van €218.684, die haar toekwam in 2017.  

Bij Woonbron vond in 2018 een wisseling van de wacht plaats. Bert Wijbenga werd in juli wethouder van Rotterdam en ging er daardoor flink in salaris op achteruit. Bij Woonbron werd hij opgevolgd door zijn voormalige rechterhand Richard Sitton. Hij zal Van den Berk voor zich moeten dulden en genoegen moeten nemen met een vierde plaats. Want Sitton kreeg een salaris van ‘slechts’ 190 mille. 

In feite zou Sitton zelfs niet op de vierde plaats staan, als in het bovenstaand klassement ook het salaris van adjunct-directeur Richard Feenstra van Woonstad Rotterdam was opgenomen. Feenstra, die per 1 september 2019 al dan niet met een ontslagvergoeding vertrekt, was vorig jaar goed voor een bezoldiging van €209.692. Dat is dus 20 mille meer dan Sitton. 

Moreel appel

Berichtgeving op kjonker.blogspot.nl over de bezoldigingen bij de Rotterdamse woningcorporaties leidde vorig jaar in maart tot kritiek. Onder meer van gemeenteraadslid Burak Yildiz van de SP. Hij kreeg het voor elkaar dat de wethouder een moreel appel beloofde te doen op de veelverdieners opdat zij akkoord wilden gaan met wat minder loon. Of dat moreel appel - voor zover dat inderdaad ooit gedaan is - heeft geholpen, is op z’n vroegst in juni 2020 bekend. In die maand verschijnen normaliter de jaarrekeningen over 2019 met daarin de bezoldigingen van topfunctionarissen. Ben benieuwd...

 

Hoeveel verdienden de directeuren in 2017

Hoeveel verdienden de directeuren in 2016

Hoeveel verdienden de directeuren in 2015

U bent hier