h

SP Rotterdam ziet potentie in pilot kamerverhuur bijstandsgerechtigden

1 mei 2019

SP Rotterdam ziet potentie in pilot kamerverhuur bijstandsgerechtigden

Foto: Luc Schol / Burak Yildiz

In Leiden is de pilot ‘Kamernood onder studenten en bijstand’ in het leven geroepen om het mogelijk te maken voor bijstandsgerechtigden een kamer te verhuren zonder dat ze gekort worden op hun uitkering. De Rotterdamse SP-fractie ziet potentie in deze regeling en we hebben daarom hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. 

Bijstandsgerechtigden kunnen door deze regeling tot een bedrag van 170 euro bovenop de uitkering bijverdienen door het verhuren van maximaal één kamer. Mensen met een kleine beurs kunnen hierdoor bijverdienen zonder gekort te worden op hun uitkering of huurtoeslag. Daarnaast hebben we te maken met een enorme woningtekort onder studenten in Rotterdam. Het aanbod van studentenkamers kan op deze manier ook vergroot worden.

Burak Yildiz: 'Rotterdammers met een uitkering moeten de kans krijgen om uit het keurslijf van de gemeente te komen en bij te verdienen zonder strafmaatregelen. Bijstandsgerechtigden verdienen het om de vrijheid te krijgen om op eigen initiatief geld bij te verdienen. Wat de Rotterdamse SP-fractie betreft zou deze regeling een stap in de goede richting zijn in het gemeentelijk beleid.'

U bent hier