h

Actiegroep Geen schimmel in Slinge zegt tegen Vestia: Paddenstoel, foute boel!

21 januari 2019

Actiegroep Geen schimmel in Slinge zegt tegen Vestia: Paddenstoel, foute boel!

Foto: SP

De actiegroep “Geen schimmel in Slinge” heeft de afgelopen weken 120 handtekeningen opgehaald tegen vocht en schimmel in de kelder van de Vestia-complexen aan Slinge. De bewoners zitten al jaren met de overlast en eisen oplossingen. Daarom is de start van een onderzoek op maandag 21 januari aangegrepen om de vestigingsmanager van het kantoor Hilledijk persoonlijk uit te nodigen. Vestia heeft laten weten dat ‘de aanwezigheid geen toegevoegde waarde’ heeft. De bewoners vinden vocht en schimmel in hun kelder ook niet van toegevoegde waarde. Zij zeggen daarom tegen Vestia: ‘Paddenstoel, foute boel!’

Ondanks de afmelding, was Pim Timmers, manager sociaal beheer van Vestia aanwezig en bereid de 120 handtekeningen in ontvangst te nemen. In totaal zijn bij vier flats, 188 appartementen, de handtekeningen opgehaald. De actiegroep bestaat uit bewoners en de SP. De verzamelde bewoners, zo’n 15 in totaal, boden Vestia maandagmorgen ook een zakje met champignons aan. Ook lieten zij Vestia en de verzamelde pers de situatie zien.

Foto: SP

Naast een einde aan vocht en schimmel willen de bewoners een veilige toegang en schone flats. Vestia is uitgenodigd om hun oplossingen te presenteren op een door de actiegroep georganiseerde bewonersavond in februari. Naar aanleiding van de actie hebben inmiddels ook bewoners van Vestia-flats in Zuidwijk zich bij de SP gemeld met klachten over schimmel.

Vestia heeft toegezegd op 20 februari aanwezig te zijn op een bewonersbijeenkomst om de stand van zaken toe te lichten en een reactie op de eisen van de bewoners te geven.

U bent hier