h

SP wil alternatief voor rubbergranulaat op kunstgrasvelden

6 juli 2018

SP wil alternatief voor rubbergranulaat op kunstgrasvelden

Foto: Pixabay

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat rubbergranulaat op kunstgrasvelden weliswaar niet veel schade lijkt te doen aan mensen, maar des te meer aan het milieu. Omdat de gemeente nog steeds velden met rubber aanlegt, stelde de SP samen met de Partij voor de Dieren vragen. De partij wil dat voortaan alternatieven als kokos of kurk worden gebruikt.

Op 3 juli presenteerde het RIVM een rapport waaruit blijkt dat rubberkorrels op kunstgras het milieu belasten. Ondanks alle discussie de afgelopen jaren over het gezond of ongezond zijn voor mens en milieu van rubbergranulaat is de gemeente Rotterdam gewoon doorgegaan met het gebruik van het materiaal. Tijd om het beleid aan te passen, vindt de SP. Raadslid Taylan Cicek: ‘Vast staat nu dat rubbergranulaat het milieu belast. Er zijn prima alternatieven als kokos- en kurkgranulaat. Dan is het niet meer dan logisch dat de gemeente voortaan kunstgrasvelden aanlegt op basis van dit soort materialen en rubber op de velden in de ban doet.’

De SP wil ook weten wat het kost om bestaande velden waarin rubbergranulaat verwerkt zit te saneren.

U bent hier