h

Bewoners niet blij met tijdelijke geluidsmaatregelen Volgerweg

10 april 2018

Bewoners niet blij met tijdelijke geluidsmaatregelen Volgerweg

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

De bewoners aan de Volgerweg in Rozenburg zijn niet blij met de tijdelijke maatregelen die de gemeente neemt tegen de geluidshinder van vrachtwagens. Ze druisen in tegen de eerdere afspraken die zijn gemaakt. Samen met de SP vraagt de VVD donderdag een debat aan in de raad.
UPDATE: De geluidswal - de tijdelijke maatregel - gaat toch verder van de erfgrens geplaatst worden. Zo kan de gemeente het groenonderhoud doen, blijft er een vluchtroute over en hoeven de bewoners hun schuurtjes niet af te breken.

De ellende begon toen een jaar of twee geleden: na de komst van een multifunctioneel centrum werd het vrachtverkeer van bedrijventerrein de Pothof langs de woningen aan de Volgerweg geleid. SP Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: ‘Voorheen draaide het verkeer veel directer de snelwerg op. Nu trillen de mensen om zes uur ‘s morgens hun bed uit en in de tuin zitten ‘s zomers zit er niet in...’ SP en VVD hebben hierover eerder al meerdere malen bij het stadbestuur aan de bel getrokken.

De gemeente beloofde tijdelijke maatregelen, maar blijkt zich nu bij de uitvoering niet aan de afspraken te houden die met de bewoners zijn gemaakt. Deel van de oplossing is een greenwall tussen de Volgerweg en de tuinen van de bewoners. De gemeente plant de wall nu echter op de erfgrens, zodat bewoners hun schuren en schuttingen moeten afbreken. Bovendien moeten de bewoners zelf opdraaien voor het onderhoud aan de bewonerskant. Doen ze dat niet, dan wordt de muur, zo’n 3,5 meter hoog, afgezet met zwart plastic. Van Zevenbergen is verontwaardigd: ‘Dit is de wereld op z’n kop. De bewoners hebben allereerst niet om de overlast gevraagd. En als de gemeente dan ingrijpende maatregelen doet, moet ze zich gewoon aan de afspraken met de bewoners houden en zelf voor de bijkomende kosten opdraaien.

Olossing in zicht?

Inmiddels heeft wethouder Visser per brief laten weten dat hij in mei hoopt een definitieve oplossing voor de geluidshinder te kunnen presenteren. Van Zevenbergen; ‘Ik ben blij met deze snelle actie en benieuwd wat die oplossing gaat inhouden.’

U bent hier