h

Links Verbond presenteert uitgangspunten regenboogakkoord

8 maart 2018

Links Verbond presenteert uitgangspunten regenboogakkoord

Foto: flickr.com

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in onze stad. Een veilige plek, waar je jezelf kan zijn is cruciaal om jezelf te ontwikkelen. Als diverse stad moet Rotterdam het voortouw nemen om deze waarde uit te dragen. Voor LHBT+-personen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom presenteert het Links Verbond uitgangspunten voor een Rotterdams Regenboogakkoord.

In het akkoord (voor de volledige tekst, zie de link hieronder) pleiten SP, PvdA, GroenLinks en Nida voor meer voorlichting, veilige ontmoetingsplekken en speciale aandacht en begeleiding voor LHBT+-statushouders en dakloze LHBT+-jongeren.
Veilige werkplekken zijn onderdeel van de uitgangspunten evenals de terugkeer van diversiteits-ambassadeurs. Ook de zorg – voor ouderen en jongeren – moet beter toegerust zijn en extra aandacht geven aan welzijn en het veiligheidsgevoel.

De afgelopen jaren zijn veel groepen die zich inzetten voor diversiteit wegbezuinigd. Dat tij moet gekeerd worden. Luiza Soares, nummer 4 op de lijst bij de komende verkiezingen, zette met plezier haar handtekening onder de uitgangspunten: 'We willen dat Rotterdam er is voor alle Rotterdammers. We willen discriminatie bestrijden en gelijke rechten bevorderen en iedereen die dat ook wil, daarbij ondersteunen.'

U bent hier