h

Kapenezen nu echt in de lift!

3 november 2017

Kapenezen nu echt in de lift!

Foto: SP

SP-raadslid Burak Yildiz en SP´er Aart van Zevenbergen, vice-voorzitter gebiedscommissie Feijenoord, bezochten onlangs een groep bewoners op Katendrecht die boos zijn omdat Woonstad weigert een lift in hun flat te plaatsen. De bewoners zijn in actie gekomen en vertelden de SP´ers over hun plan voor een lift.

De veelal oudere bewoners van de flat hebben steeds meer moeite de trap op te komen. Bewoner en initiatiefnemer Joop Verschoof is op De Kaap geboren en moet er niet aan denken dat hij zijn schiereiland moet verlaten. Volgens het plan dat hij, samen met andere bewoners en een aannemersbedrijf, heeft geschreven is het goed mogelijk om een lift te plaatsen. Het is nu aan Woonstad om dat vervolgens uit te voeren.

Yildiz: “Bewoners op de bovenste verdieping hebben steeds meer moeite met het nemen van de trap. Zonder lift worden zij gedwongen om te verhuizen. Een alternatieve plek op Katendrecht is er niet, dus moeten deze oude Kapenezen verhuizen uit hun wijk.”

Door de oprukkende gentrificatie, wijken voor de rijken, is de Kaap een speelplaats geworden van yuppen en hipsters. De SP gunt iedereen een plekje op het mooie Katendrecht, maar het moet niet ten koste gaan van de bewoners die er al hun hele leven wonen. Woensdag 8 november gaan de bewoners inspreken bij een vergadering van de gebiedscommissie Feijenoord. Deze zal gehouden worden in het Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1 en begint om 20.00 uur.

Zie ook:

U bent hier