h

SP vijfde partij in Rotterdam

16 maart 2017

SP vijfde partij in Rotterdam

De campagne zit erop en met een opkomst van 72,6 procent in in onze stad constateren we dat het politiek debat nog leeft. De SP kwam in Rotterdam uit op 8,4 procent en is daarmee de vijfde partij in onze stad.
Overal in het land heeft de SP licht verloren. Ook in Rotterdam: in 2012 haalden we hier 9.9 procent, nu bleef de partij met 27.379 stemmen steken op 8,4 procent. Hoewel het een lichte troost is dat GroenLinks en de Partij voor de Dieren zetels wonnen, heeft ook Rotterdam een ruk naar rechtsgemaakt, met grote steun voor de PVV en de VVD.

Afdelingsvoorzitter Theo Coskun blikt terug: 'Ik zie terug op een enorm energieke campagne, waaraan tientallen vrijwilligers hebben bijgedragen. Helaas is het niet genoeg gebleken. En de SP is niet opgericht om twee zeteltjes te groeien of te krimpen. We willen niet minder dan een ander Nederland. Dat doe je niet met parlementje spelen, daarvoor is een bredere beweging nodig. Dus is er komende tijd nog veel meer werk aan de winkel: de campagne voor de raadsverkiezingen volgend jaar is wat mij betreft vandaag begonnen.'

U bent hier