h

SP-Wethouder Vliegenthart bezoekt PlusPunt

17 januari 2017

SP-Wethouder Vliegenthart bezoekt PlusPunt

Foto: Harm Haverman/SP

Afgelopen donderdag bezocht de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart het Rotterdamse werkactiveringscentrum Pluspunt. Vliegenthart is wethouder namens de SP en beheert de portefeuilles werk, inkomen en participatie. Het bezoek gaat vooraf aan zijn deelname aan een debat met Rotterdamse wethouder economie en werkgelegenheid, Maarten Struijvenberg, over de zin en onzin van de Rotterdamse tegenprestatie.

De aanleiding van het debat is het vijfjarig bestaan van de omstreden Rotterdamse maatregel om verplicht een tegenprestatie te leveren in ruil voor het behoud van een uitkering. De werkzaamheden kunnen bestaan uit vrijwilligerswerk, mantelzorg of het volgen van een cursus/ training. De Rotterdamse SP is zeer kritisch op deze aanpak. Zo is in Rotterdam het doen van een tegenprestatie verplicht. In andere plaatsen, waaronder Amsterdam, is dit niet zo. Deze laatste aanpak lijkt meer zoden aan de dijk te zetten. Vliegenthart: 'In Rotterdam stromen de uitkeringsgerechtigden uit door korten op de uitkering, in Amsterdam omdat ze een baan vinden.'

Het Pluspunt is een 'werkactiveringscentrum' waar voormalig dak- en thuislozen stap voor stap begeleid worden naar een terugkeer in de samenleving. Dit doen zij door een veelvoud aan diensten, waaronder een fietsenmakerij, een laswerkplaats en een timmerwerkplaats.

U bent hier