h

Kritische blik op privacy ouderbijdrage

9 september 2016

Kritische blik op privacy ouderbijdrage

Foto: Nynke Vissia
De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe inkomensafhankelijke ouderbijdrage voor de Rotterdamse Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Ouders moeten sinds 1 september inkomensgegevens overdragen aan VVE-bedrijven die vervolgens de hoogte van de bijdrage vaststellen. Er waren twijfels over de bescherming van de inkomensgegevens bij de VVE-bedrijven die de gegevens moesten verwerken.

 

SP-raadslid Sun van Dijk is een warm pleitbezorgster van de inkomensafhankelijke ouderbijdrage en stelt zich daarom extra kritisch op. “Het laatste wat wij willen is dat door wantrouwen of mogelijke misstanden de draagkracht voor de inkomensafhankelijke ouderbijdrage wegvalt. Een inkomensafhankelijke ouderbijdrage maakt het mogelijk voor kinderen uit de armste gezinnen van Rotterdam om ook naar een groep 0 nieuwe stijl te gaan. Het belang van de regeling staat vast, laten we het dan ook zo goed mogelijk uitvoeren.”

 

De Rotterdamse PvdA deelde de zorgen van de SP en diende samen met de SP de vragen in. Over enkele weken komt de beantwoording van de vragen. Hier kan je de vragen teruglezen.

U bent hier