h

Gemeente onderzoekt verplichte afname parkeerplaats zonder bezit auto

29 september 2016

Gemeente onderzoekt verplichte afname parkeerplaats zonder bezit auto

Foto: commons.wikimedia.org / commons.wikimedia.org

Je gelooft het niet: er zijn woningbouwcorporaties die hun huurders dwingen te betalen voor een parkeerplaats, ook als de huurder geen auto heeft. Op voorstel van de SP gaat de gemeente onderzoeken welke corporaties aan dergelijke zogenaamde koppel-verhuur doen.

Er zijn sociale huurwoningen in Rotterdam die door corporaties te huur worden aangeboden waarbij de huurder verplicht is een parkeerplaats af te nemen, ongeacht hij of zij in het bezit is van een auto.

Vorig jaar al trok een aantal bewoners uit Hoogvliet aan de bel: zij betrokken een sociale huurwoning zonder in bezit te zijn van een auto. Toch konden zij hun woning alleen huren als zij ook betaalden voor een parkeerplaats. SP-raadslid Tom Weerdmeester: 'Het is bizar om mensen laten betalen voor een parkeerplek die ze niet gebruiken. Dat is domweg onterecht.'

De resultaten van het onderzoek zullen worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Weerdmeester: 'We zijn blij dat de eerste stappen worden gezet om dit probleem aan te pakken.' Het voorstel werd aangenomen bij de behandeling van het Rotterdamse parkeerplan.

U bent hier