h

Wethouder biedt Rotterdammers in participatieplaats een aalmoes

8 juni 2016

Wethouder biedt Rotterdammers in participatieplaats een aalmoes

Foto: SP / freefoto.com

De SP-fractie komt tijdens de raadsvergadering van 23 juni met twee voorstellen die belangrijk zijn voor Rotterdammers die soms jarenlang met behoud van uitkering moeten werken, via een zogenaamde Participatieplaats. In de Participatiewet staat dat gemeenten een vergoeding, een premie, moeten regelen zodat je na zes maanden zwoegen voor je uitkering een klein financieel voordeeltje hebt. De gemeente Rotterdam regelt dit nu pas, met een wijziging van de verordening, anderhalf jaar na het ingaan van de Participatiewet.

De SP komt met twee voorstellen. Ten eerste moet het bedrag omhoog. De meeste gemeenten geven na zes maanden werken minstens een bedrag van 250 euro, met uitschieters naar 100 euro per maand. Wethouder Struijvenberg komt met het zuinige idee om slechts 150 euro te gaan geven. Een fooi, wat de SP betreft, dus gaan wij het voorstel doen om 300 euro te geven aan mensen die hard werken voor slechts hun uitkering. Dat zou de gemeente dan nog steeds maar zo'n drie ton per jaar kosten.

Het tweede voorstel is om de mensen die dit, sinds januari 2015, zijn misgelopen omdat de gemeente het niet goed geregeld had, alsnog die premie te geven. Met terugwerkende kracht dus. Dat is wel zo eerlijk.

U bent hier