h

Verjaag schimmel uit woningen Schiebroek

26 mei 2016

Verjaag schimmel uit woningen Schiebroek

Foto: SP

Dinsdagavond heeft SP'er Piet Koole zijn gebiedscommissie opgeroepen om aandacht te vragen voor de staat van woningen in Schiebroek-Zuid. Deze kampen met enorm achterstallig onderhoud en schimmel. De woningcorporatie onderneemt geen actie. Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek heeft besloten de bewonersorganisatie Leven in Schiebroek te ondersteunen bij het aangaan van een gesprek met de verhuurder, Vestia.

De woningen stonden lange tijd op de nominatie voor sloop en zijn al jaren nauwelijks onderhouden. Schimmel op de muren en plafonds zorgt voor stankoverlast en vormt een risico voor de gezondheid. Vestia is op de hoogte van de klachten van de bewoners maar onderneemt niets. Bewoners vroegen op alle mogelijke manieren aandacht voor hun situatie, zonder effect. Omdat dit probleem maar blijft liggen gaat de gebiedscommissie aandringen op een oplossing voor de huurders van Vestia.

'Delen van Schiebroek-Zuid kampen, behalve met schimmel, ook met grote achterstanden in onderhoud aan de woningen,' aldus Piet Koole, 'Vestia voert geen onderhoud uit, maar blijft wel de huren verhogen. De bewoners zijn het zat.'

U bent hier