h

SP: wat kan je nou wél kopen met je Rotterdampas?

4 april 2016

SP: wat kan je nou wél kopen met je Rotterdampas?

De SP heeft vragen gesteld over het AOW- en Jeugdtegoed dat duizenden Rotterdammers op hun Rotterdampas hebben staan. Met dit tegoed zouden jongeren en pensioensgerechtigden, producten kunnen kopen bij de Hema, Bruna en voorheen de V&D. Wat ze echter in die winkels kunnen aanschaffen is zeer beperkt, en de SP wil graag weten waarom.

SP-raadslid Pieter Schol ging enkele weken geleden de discussie aan met Wethouder Struijvenberg over dit probleem. Schol: “We kregen vele klachten binnen over het tegoed en vooral de onduidelijkheid dat er heerst rond de mogelijk aan te schaffen artikelen. De wethouder kon niet uitleggen waarom sommige producten wel en andere weer niet gekocht mochten worden van het tegoed. Bijvoorbeeld wel geurkaarsen en geen handdoeken. Verder vinden we het interessant om te weten waar in de participatiewet staat dat sommige dingen goed of slecht zijn voor de 'particpatie' van Rotterdammers.”

De Partij voor de Dieren was eveneens benieuwd naar de antwoorden van de wethouder. Zodra de antwoorden van de wethouder bekend zijn zal de Rotterdamse SP dit plaatsen op de website. Je eigen ervaringen kan je altijd melden bij de SP-fractie: fractie@rotterdam.sp.nl

De vragen kan je hier lezen.

U bent hier