h

Geurkaarsen voor de participatie

10 maart 2016

Geurkaarsen voor de participatie

Foto: Michiel Knoops
Een nieuw jaar, een nieuwe Rotterdampas en een nieuwe regeling voor AOW- en jeugdtegoed. Sinds vorig jaar krijgen AOW'ers en jongeren onder een bepaald inkomensniveau een tegoed op hun Rotterdampas, in plaats van geld, om bij een beperkt aantal winkels producten te kopen. Na het faillissement van enkele winkelketens kan het tegoed alleen nog uitgegeven worden bij onder andere HEMA en de Bruna. De problemen met deze regeling nemen alleen maar toe. Het is ontzettend onduidelijk wat er wel of niet gekocht mag worden. De SP stelde vragen in de raad.

SP-raadslid Pieter Schol: “We kregen te horen van Rotterdammers dat ze geen handdoeken mochten kopen maar wel geurkaarsen. Toen we natrokken hoe dit zat antwoordde de wethouder dat sommige producten de participatie tegenhouden en daarom niet gekocht mogen worden. Een erg vaag antwoord.” Tijdens het raadsdebat bleek dat de wethouder zich gebonden voelt door de landelijke wetgeving en verwees hij klachten door naar de landelijke politiek. De zorgen en vragen van de SP werden gedeeld door meerdere partijen in de Rotterdamse raad.

Pieter Schol zal doorgaan met het achterhalen waarom welke producten wel of niet gekocht mogen worden door Rotterdammers.

U bent hier