h

Burgemeester Aboutaleb ontvangt manifest 'Rotterdam verwelkomt Vluchtelingen'

6 oktober 2015

Burgemeester Aboutaleb ontvangt manifest 'Rotterdam verwelkomt Vluchtelingen'

Foto: Marieke van Santen/SP

Verschillende Rotterdamse organisaties hebben de handen ineen geslagen om de vluchtelingen welkom te heten in onze stad. Burgemeester Aboutaleb nam het gezamenlijk manifest 'Rotterdam verwelkomt Vluchtelingen' in ontvangst in de commissiezaal van het stadhuis.

Foto: SP
Burgemeester Aboutaleb nam het manifest  'Rotterdam verwelkomt Vluchtelingen' in ontvangst van Dick Couvee (dominee Pauluskerk)

De organisaties, verenigd in 'Rotterdam verwelkomt vluchtelingen', zijn van mening dat deze mensen de ruimte verdienen om tot rust te komen. Alleen dan kunnen zij vervolgens een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Foto: SP
Burak Yildiz (Nieuwe Universiteit) las een vlammend betoog tegen xenofobie voor namens de studenten

Na de eerste berichten over de grote vluchtelingenstromen hebben verschillende maatschappelijke en politieke organisaties het voortouw genomen om deze mensen welkom te heten in Rotterdam. Onder de noemer 'Rotterdam verwelkomt Vluchtelingen' zijn praktische hulpinitiatieven in de stad gebundeld. Onderdeel van de samenwerking is het vergroten van de betrokkenheid van de Rotterdammers door middel van een manifest, inmiddels ondertekend door meer dan veertig organisaties en tientallen bekende Rotterdammers.

Foto: SP
De bekendste (voormalige) vluchteling van Rotterdam, dichter Jana Beranová, las een ontroerend gedicht voor

Tijdens de overhandiging van het manifest werd ook de site rotterdamverwelkomtvluchtelingen.nl gelanceerd. Hierop zijn alle hulpinitiatieven gebundeld. Hier is ook het manifest te vinden met de uitnodiging aan alle Rotterdammers om dit statement te ondertekenen.

Foto: SP

U bent hier