h

SP wil update over achterstanden in de zorg

26 augustus 2015

SP wil update over achterstanden in de zorg

De Rotterdamse SP vraagt morgen in de actualiteitenraad om een dikke brief van wethouder de Jonge met een update van de achterstanden in de zorg, en wil deze brief zo snel mogelijk in een commissievergadering bespreken.

De gemeente Rotterdam loopt achter bij het verstrekken van WMO-voorzieningen als thuiszorg, dagbesteding Vervoer op Maat, ook de jeugdzorg is nog niet op orde. Daar bovenop legt het kabinet een deadline op voor de herindicaties voor de PGB's en het is maar de vraag of Rotterdam die deadline gaat halen. De partij krijgt ook te horen dat de wijkteams in onze stad slecht samenwerken met de wijkverpleging en de huisartsen, en dat de wijkteams slecht te bereiken zijn. Er zijn personeelstekorten en de software van de wijkteams is gebrekkig.

SP-raadslid Josine Strörmann maakt zich flink zorgen en heeft maar weer een debat met de wethouder aangevraagd: 'Er is voor de zomer een motie van ons aangenomen waarin de wethouder 1 januari als deadline kreeg voor het oplossen van al deze problemen. Helaas krijgen we nog steeds klachten en recent vroeg de Rotterdamse ombudsman ook weer aandacht voor dit probleem. Rotterdam moet als een haas de achterstanden wegwerken en zorgen dat onze wijkteams goed functioneren. Mensen die zorg nodig hebben, moeten dat krijgen. Dit lijkt een experiment op kwetsbare burgers te worden, en daar houd ik niet van.'

U bent hier