h

Statenverkiezingen: de Rotterdamse kandidaten

10 maart 2015

Statenverkiezingen: de Rotterdamse kandidaten

Op 18 maart kun je stemmen voor Provinciale Staten. Wie zijn de kandidaten voor de SP uit Rotterdam? We stellen ze aan je voor.


Op plaats 4 van de lijst voor Zuid-Holland staat Luiza Soares. Luiza is 41 en zorgcoördinator. Ze werkt part-time en studeert daarnaast Toegepaste Psychologie.

Luiza: ‘Als Rotterdamse ken ook ik de problemen in onze stad: hoge werkloosheid, armoede en ongelijk-heid. Een sterke SP in de provincie kan de gure rechtse wind die nu in de stad waait verzachten. Meer betaalbare woningen, meer echte banen (dus minder flex!), genoeg groen rond de stad en schone lucht voor onze kinderen: daar ga ik voor!’


Op plek 9 staat Riene Verburgh. Riene is 58, woont in Puttershoek en is al jaren heel actief in de SP. Ze is bestuurslid en actiecoördinator van de SP Rotterdam.

Riene: 'Als SP'er ben ik veel onder de mensen. Er zijn veel zorgen, ook over zaken die de provincie raken. Zoals het betaalbaar houden van het openbaar vervoer, buschauffeurs die vrezen voor hun baan, gemeentelijke herindelingen: zonder draagvlak niet doen, windmolens :waar komen ze en waar niet, bedrijventerreinen: zijn ze echt nodig, plus het gebrek aan betaalbare woningen. Mijn missie: zorgen dat wat ik hoor, ook duidelijk in de provincie wordt gehoord!'


Ook lager op de lijst vind je nog een aantal Rotterdamse SP'ers. Erik Meijer, Eerste-Kamerlid en jarenlang Europarlementariër, staat op plaats 13. 
Op nummer 15 staat Frank Menzel, lid van de gebiedscommissie in Charlois. Ilyas Boujdi, organisatiesecretaris en campagneleider van de SP Rotterdam, staat op plaats 30.

De volledige kandidatenlijst vind je op de website van de SP Zuid-Holland.

U bent hier