h

Acht weken wachten op WMO onaanvaardbaar

19 februari 2015

Acht weken wachten op WMO onaanvaardbaar

De SP vindt het onaanvaardbaar dat mensen wel acht weken moeten wachten tot ze een intakegesprek krijgen voor het aanvragen van WMO hulp, voor bijvoorbeeld Vervoer op maat. Deze verontrustende signalen bereikten de SP de afgelopen weken. SP-raadslid Josine Strörmann heeft om opheldering gevraagd bij wethouder Hugo de Jonge.

Zo vraagt de SP zich af of het daadwerkelijk acht weken duurt voordat mensen een gesprek hebben en hoe de achterstand in vredesnaam zo hoog op kan lopen. Josine Strörmann:“Mensen die zo'n aanvraag indienen hebben geen acht weken de tijd om te wachten tot ze een keertje horen of ze in aanmerking komen voor hulp of niet. Bovendien zegt de wet dat men zo snel mogelijk een intakegesprek moet hebben en dat er vervolgens binnen zes weken een antwoord moet komen. Dat er nu al acht weken gewacht moet worden voordat er überhaupt een gesprek komt voorspelt niet veel goeds.”

De SP hoopt dat de wethouder spoedig met antwoorden komt en verwacht dat het college zijn uiterste best gaat doen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Klachten over de WMO kunnen gemeld worden bij het, op initiatief van de SP opgerichte, Meldpunt Zorg Rotterdam.

U bent hier