h

In holle frasen kun je niet wonen

5 februari 2015

In holle frasen kun je niet wonen

In het spoeddebat over de gasexplosie in Schiebroek erkende wethouder Schneider dat Havensteder 'kleine steekjes heeft laten vallen'. Hiermee ging de wethouder voorbij aan serieuze klachten en bezwaren van bewoners over de manier waarop er de eerste dagen na de ramp met hen is omgegaan, vindt de SP. Dat er mensen zijn die nachten in hun auto hebben moeten doorbrengen, of dagenlang niet werden teruggebeld door Havensteder, vindt de wethouder blijkbaar vallen onder 'kleine steekjes'

SP-Raadslid Querien Velter: “De wethouder bedient zich, net als Havensteder, van holle frasen als 'bewoners op nummer 1' en 'zorg voor de getroffenen heeft de hoogste prioriteit'. Dit tot grote frustratie van gedupeerden, die juist behoefte hebben aan concrete informatie. De wethouder geeft geen blijk van enige echte betrokkenheid aangaande de zorgen van getroffen bewoners.”

De communicatie van Havensteder richting huurders verliep dramatisch. Bewoners werden niet teruggebeld, moesten via de media en de website de zogenaamde voortgang vernemen. Bewoners moesten zelf maar onderdak regelen en werden kil verwezen naar de inboedelverzekering. 

U bent hier