h

SP : Voorkom tweedeling in het onderwijs

4 november 2014

SP : Voorkom tweedeling in het onderwijs

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over het afstoten van vmbo-afdelingen in het onderwijs om scholen “wit” te houden. SP-raadslid Sun van Dijk: ”Scholen zijn mini samenlevingen en daarom betreur ik het dan ook dat de gemeente al langere periode is gestopt om segregatie actief tegen te gaan.” De SP stelt daarom voor om weer een actief integratiebeleid te gaan voeren voor (basis)scholen.

De SP vindt het belangrijk dat Rotterdamse leerlingen alle kansen krijgen om makkelijk van mavo naar havo op te stromen. Het afstoten van het vmbo maakt het voor deze kinderen lastiger. Daarom wil de SP weten hoeveel afdelingen er de afgelopen vijf jaar zijn afgestoten op Rotterdamse scholen en wat het beleid van de gemeente hiervoor is. Van Dijk: “Ik heb het college dan ook gevraagd stevige gesprekken te voeren met schoolbesturen indien er geen goede reden wordt gegeven voor het afstoten van een afdeling.”

U bent hier