h

Schoonmakers eisen duidelijkheid en respect

23 oktober 2014

Schoonmakers eisen duidelijkheid en respect

Schoonmakers brachten een bezoekje aan de SP-fractie. Ze zijn boos. De schoonmakers, nu nog werkzaam bij Europoint (tot 20  november), verhuizen niet mee naar De Rotterdam. Dit is hen onlangs verteld.

Een grote delegatie schoonmakers kwam verhaal halen bij de wethouder op het stadhuis. Ze spraken daarna met SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn. De SP is altijd een trouwe bondgenoot geweest in de strijd voor de rechten van schoonmakers.

Waar de trotse schoonmakers van Hago dan wel  komen te werken, wil de werkgever niet vertellen. Hago zou niet op de hoogte zijn geweest van de vroegtijdige sluiting van Europoint. Dat lijkt niet waar te zijn.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: ''De gemeente moet zijn verantwoordelijkheid dragen voor zijn schoonmakers. En wij zullen dat als SP-fractie zeker doen.''

De Kleijn nam ook de petitie Voor respect en baanzekerheid aan van de schoonmakers, ondertekend door 250 ambtenaren werkzaam op de kantoren die door hen worden schoongemaakt.  

Leo de Kleijn:''Ik ben heel blij dat jullie mij dit komen vertellen, anders hadden wij dit niet geweten en dat is al erg genoeg. We gaan een brief naar Hago sturen met  de vraag snel duidelijkheid te geven.''

Ook gaat de SP-fractie de situatie van de schoonmakers op de agenda van de volgende raadsvergadering  zetten, om zo de druk verder op te voeren.

Woordvoerders van de wethouder, want de wethouder was er niet, hebben toegezegd dat de gemeente snel in gesprek gaat met werkgever Hago.

 

 

U bent hier