h

SP: Behoud tramlijn 20

5 juni 2014

SP: Behoud tramlijn 20

In het kader van bezuinigingen zou tramlijn 20 niet langer in de daluren rijden. De directe tramverbinding tussen de wijken aan de zuidzijde van Ijsselmonde alsook het Maasstadziekenhuis met  het centrum van de stad ging verdwijnen. Veel met name oudere bewoners maken van deze directe tramverbinding buiten de spitsuren gebruik en zouden gedupeerd worden door deze bezuinigingsmaatregel.

Met het verdwijnen van de verbinding moesten mensen overstappen op de trein en andere tramverbindingen waardoor de reistijd aanzienlijk groter zou worden en vooral kwetsbare en oudere bewoners van IJsselmonde beperkt zouden worden in hun mobiliteit en zelfredzaamheid. Ook zou de reisafstand en de daarmee samenhangende reiskosten toenemen. De SP wilt de bereikbaarheid voor alle bewoners van IJsselmonde waarborgen en daarom heeft SP-raadslid Tom Weerdmeester, in zijn maidenspeech, in de raad gepleit voor het handhaven van tramlijn 20 in de daluren om deze bewoners van dienst te kunnen zijn.

De motie die hiervoor ingediend was is door de raad aangenomen. Alleen VVD, D66 en CDA stemden tegen. Een superresultaat voor een eerste motie van Tom Weerdmeester!

U bent hier