h

Ineke Palm loopt 40 km voor Syrische vluchtelingen

30 mei 2014

Ineke Palm loopt 40 km voor Syrische vluchtelingen

Donderdagnacht liepen ruim 1200 mensen van Rotterdam naar Den Haag. Veertig kilometer afzien uit solidariteit met vluchtelingen, die vaak duizenden kilometers moeten afleggen op zoek naar een veilig bestaan, en om geld op te halen voor vluchtelingen uit Syrië.

Rotterdams SP-voorzitter Ineke Palm liep dit jaar mee in het team van de Pauluskerk. Ze haalde eigenhandig 5275 euro op van 146 sponsors. 'De tocht was zwaar, maar dat moet ook om een fractie te voelen van wat vluchtelingen meemaken', zegt ze. 'En die hebben geen EHBO die langs de weg staat en zijn ook nog op de vlucht voor geweld, dus wij hadden geen klagen.'

Ook dit jaar liep weer een SP-team mee, met onder andere Kamerlid Sharon Gesthuizen en Rotterdams SP'er Sjoerd van Dijk. In totaal heeft de Nacht van de Vluchteling een half miljoen euro opgebracht voor Syrische vluchtelingen. Inmiddels zijn bijna negen miljoen Syriërs op de vlucht geslagen vanwege de oorlog in hun land.

Ineke Palm of het SP-team sponsoren kan nog steeds. Je kunt hier meer lezen over de situatie in Syrië en voor welke noodhulp de sponsorbijdragen worden gebruikt.


 

U bent hier