h

Campagne voor de EU-verkiezingen van start

3 mei 2014

Campagne voor de EU-verkiezingen van start

Zaterdag 3 mei stond de SP op de centrummarkt om met Rotterdammers in gesprek te gaan over de verkiezing voor het Europees Parlement. Nee tegen deze EU en op naar een betere samenwerking in Europa.

De SP is voor een Europese samenwerking, maar een die voor alle landen voordelen met zich mee brengt en burgers voorop stelt. Daar zijn een aantal veranderingen voor nodig.

Ten eerste zou de EU zich niet overal mee moeten bemoeien. De EU zou zich bezig moeten houden met grensoverschrijdende thema's zoals het milieu of de internationale banken crisis. Zorg, onderwijs en veiligheid kunnen we in Nederland beter zelf regelen.

De EU moet ook een stuk democratischer worden. Wij willen dat volksvertegenwoordigers meer zeggenschap krijgen. Er zijn te veel Europese instanties die niet verkozen zijn. Zelfs onze gekozen europarlementariërs praten meer met lobbyisten dan met burgers. Daar moeten we ook maatregelen tegen nemen anders blijft de EU werken voor bedrijven, maar niet voor u.
Wanneer heeft u voor het laatst een europarlementariër gesproken?

De SP heeft een duidelijke visie over hoe het beter moet in de EU. We vinden dat in de politiek alleen burgers macht mogen hebben. Stem daarom op 22 mei op de SP!


 

U bent hier