h

De Kleijn nodigt PvdA uit voor debat over sociaal Rotterdam

15 januari 2014

De Kleijn nodigt PvdA uit voor debat over sociaal Rotterdam

“Het is hoog tijd voor een inhoudelijk debat tussen de PvdA en de SP in Rotterdam over een meer sociale koers voor de stad”, vindt SP-Lijsttrekker Leo de Kleijn. Hiertoe heeft hij PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus uitgenodigd.  “Ik ben erg benieuwd of de handschoen opgepakt wordt", schrijft hij op zijn blog.

Beste Hamit, beste Richard (campagneleider PvdA),

De PvdA en de SP hebben als partij – naast de nodige meningsverschillen – veel raakvlakken. Zowel wat betreft onze achterbannen, onze ideologische wortels in de socialistische/sociaaldemocratische beweging, als onze idealen voor de stad Rotterdam.

Ik vind het jammer dat jullie niet ingegaan zijn op ons aanbod om een lijstverbinding aan te gaan voor de verkiezingen van 19 maart. Jammer, maar een gepasseerd station.

Wat we – na lezing van jullie programma – in ieder geval blijken te delen is dat we willen opkomen voor een sociaal Rotterdam. Toch verschillen we over de weg daar naar toe en over de nodige maatregelen voor de komende vier jaar behoorlijk van mening. Dat is op zich al een goede reden voor een publiek debat tussen Hamit en mij.

Daar komt nog bij dat we in de stad merken dat veel mensen twijfelen tussen de SP en de PvdA. Wat is er mooier dan die mensen de gelegenheid te geven zelf te horen en te oordelen welke sociale partij het beste bij hen past?

Ik stel je/jullie daarom voor om een publiek debat te organiseren tussen Hamit en mij. Over de precieze thema’s worden we het wel eens, net als over de plaats, de datum en de tijd.

Ik zie uit naar jullie antwoord en vooral naar een mooi en inhoudelijk een-op-een debat tussen de lijsttrekkers van links in Rotterdam. Dat zou een waardevol onderdeel kunnen zijn van onze beide campagnes voor de verkiezingen van 19 maart. Ik ben er zeker van dat er veel belangstelling zal zijn van publiek en pers.

Met vriendelijke groet,

Leo de Kleijn

U bent hier