h

Campagnegeld van deelgemeente?

24 januari 2014

Campagnegeld van deelgemeente?

Afgelopen week werd onze SP-lijsttrekker Piet Koole voor de gebiedscommissieverkiezingen in Hillegersberg-Schiebroek benaderd door de griffier met de vraag of hij zijn rekeningnummer op wilde geven. Tot grote verbazing van de SP was dit nodig omdat de deelgemeente, naar aanleiding van een deelraadsbesluit, 1000 euro op zijn privérekening wilde storten. Dit geld zou dan gebruikt kunnen of moeten worden om de opkomst voor de gebiedscommissieverkiezingen te bevorderen. De SP vindt dit een zeer onwenselijke situatie en heeft schriftelijke vragen gesteld.

De SP vindt het een heel slecht idee als de lokale overheid verkiezingscampagnes bekostigt. Leo de Kleijn, SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad: “Waarom kan dit geld zomaar op privérekeningen gestort worden? Het zou logischer zijn, overigens niet minder verwerpelijk, als het in de partijkas gestort zou worden. Hoe wordt er gecontroleerd dat dit geld niet voor privé- dan wel campagnedoeleinden gebruikt worden?”

De SP vraagt zit af waar dit geld nu precies voor is bedoeld en of dit in andere deelgemeenten ook speelt. De SP hoopt dat het college het storten van publiek geld op privérekeningen van lijsttrekkers voorkomt of anders terugdraait. De Kleijn: “De SP neemt dit geld niet aan en we hopen dat andere partijen hier ook vanaf zien!”

 

 

U bent hier