h

SP motie voor beroep zorgindicatie aangenomen

19 december 2013

SP motie voor beroep zorgindicatie aangenomen

Vanavond werd tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar bij de bespreking van de overheveling van zorg van het rijk naar de gemeente de motie van de SP aangenomen. Deze motie zorgt voor een mogelijkheid om tegen een zorgindicatie in beroep te kunnen gaan.

In de nieuwe situatie, waarbij de gemeente verantwoordelijk worden voor de zorg, zal de toekenning van 'lichte zorg' door de wijkteams uitgevoerd gaan worden, via een zogenaamd 'keukentafelgesprek'. Men krijgt dan niet meer zoals nu een indicatie op schrift over welke zorg je gaat krijgen, waar je ook eventueel tegen in beroep kunt.

De SP diende een motie in die regelt dat nu tijdens die keukentafelgesprekken duidelijk wordt vastgelegd wat voor zorgvraag er gesteld is en wat het antwoord van het wijkteam hier op had. Op dit verslag kan je dan terugvallen als je het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over welke zorg of hoeveel zorg je krijgt. Zo'n verslag kun je bijvoorbeeld gebruiken bij een rechtszaak, als het zover zou komen. Josine Strormann, raadslid: ”Fijn dat er weer een stuk rechtszekerheid terug is gekomen voor de Rotterdammer die goede zorg verdient. Mocht je het niet eens zijn met een beslissing over de uren thuiszorg, dan heb je nu iets om op terug te vallen.”

U bent hier