h

SP: knokken voor Rotterdamse speeltuinen heeft geholpen

17 oktober 2013

SP: knokken voor Rotterdamse speeltuinen heeft geholpen

Afgelopen week verscheen de Notitie Toekomst Rotterdamse Speeltuinen. De SP is redelijk tevreden met de notitie, omdat veel van de eisen en adviezen van de speeltuinen door de wethouder zijn overgenomen. De meeste speeltuinen werden op korte termijn met sluiting bedreigd. De SP-fractie organiseerde eerder dit jaar een druk bezochte bijeenkomst op het stadhuis met een groot aantal speeltuinen, om de voorwaarden voor een goed gemeentelijk speeltuinenbeleid op een rijtje te zetten heeft.

De SP-fractie heeft zoveel mogelijk speeltuinen bezocht afgelopen anderhalf jaar. Telkens stuitten de SP'ers weer op dezelfde problemen; wegvallen van ID'ers en dus geen toezichthouders meer, een subsidiestop en een extreem hoge huur en het wegvallen van begeleiding in het verschiet. De SP-fractie heeft hiervoor meerdere malen aandacht gevraagd in de commissie en de raad. Er werd door de SP een bijeenkomst op het stadhuis georganiseerd om de eisen van de speeltuinen op een rijtje te zetten heeft.

SP-raadslid Josine Strörmann: 'Het lijkt erop dat wethouder Laan eindelijk een beetje gehoor heeft gegeven aan de noodkreet van de speeltuinen. Er wordt nu bijna 3,5 miljoen uitgetrokken om het hoogstnoodzakelijke goed te regelen. Aandacht vragen en knokken voor de speeltuinen heeft dus echt geholpen.' Toch blijft het volgens de SP onduidelijk hoe het verder moet vanaf 2015, daar zijn geen harde afspraken over. Ook vraagt de SP zich af wat er gaat gebeuren met het bedrag dat elk jaar incidenteel door een deelgemeente uitgetrokken werd voor hun speeltuinen. De vers opgerichte Vereniging van Rotterdamse Speeltuinen (VERS) blijft pleiten voor een betaalde professional (toezichthouder) per speeltuin.

U bent hier