h

ROOD: Wolfert van Borselen spreekt zich uit

17 oktober 2013

ROOD: Wolfert van Borselen spreekt zich uit

ROOD Rotterdam voert actie bij middelbare scholen voor het behoud van de studiefinanciering en met resultaat! Vandaag sprak de directeur van de Wolfert van Borselen scholengroep zich uit nadat vele leerlingen hun steun hadden betuigd.

Directeur Wolfert van Borselen scholengroep spreekt zich uit voor stufi

Door het herfstakkoord is het onduidelijk of de kabinetsplannen voor een 'sociaal' leenstelsel doorgaan. ROOD vind dat deze plannen niet alleen uitgesteld moeten worden, maar volledig van tafel moeten verdwijnen.

De directeur van de Wolfert van Borselen scholengroep, Rob Fens, is het hier helemaal mee eens en sprak zich uit: 'Door het afschaffen van de studiefinanciering wordt studeren inkomensafhankelijk gemaakt, dat is een slechte zaak!'

Spreek je uit

ROOD is blij dat naast honderden leerlingen van het Wolfert College ook de directeur van zich laat horen. Tom Weerdmeester van ROOD Rotterdam: 'Het is van groot belang dat studeren ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar en toegankelijk blijft. Met een schuld van 10.000 euro's in het vooruitzicht is dit niet het geval'.

ROOD zal na de herfstvakantie weer verschillende keren aanwezig zijn om de Wolfert van Borselen scholengroep zich te laten uitspreken.

Wil je je ook uitspreken voor het behoud van de studiefinanciering?

Tweet: Blijf van m'n stufi! #spreekjeuit @minpres
Je kan automatisch tweeten via de homepage of via Facebook.

U bent hier