h

SP steunt medewerkers en cliënten Aafje

10 augustus 2013

SP steunt medewerkers en cliënten Aafje

Dinsdagavond zat de zaal van het Van der Valk Hotel te Ridderkerk vol met bezorgde thuiszorgmedewerkers en cliënten van zorginstelling Aafje uit Barendrecht, Albranswaard en Ridderker. De aanleiding voor deze actievergadering van Abvakabo FNV was het dreigend ontslag van 550 medewerkers. Aafje loopt hiermee vooruit op de dreigende bezuinigingen op de thuiszorg. De SP steunt de medewerkers en cliënten van Aafje en was ook aanwezig.

Als het aan Aafje ligt worden 350 vaste medewerkers ontslagen en 200 tijdelijke contracten niet verlengd. Dit tenzij er toch een contract met de BAR-gemeenten wordt afgesloten, maar of dit gebeurd en of Aafje zich aan zijn belofte houdt is onzeker. De medewerkers zitten vol vragen over hun toekomst, niet alleen over hun eigen situatie maar ook voor hun cliënten breekt een onzekere tijd aan. Houden de hulpbehoevende hun eigen vertrouwde hulp of krijgen ze straks telkens een andere?

Gelukkig zijn de thuiszorgmedewerkers strijdlustig en gaan ze samen met vakbond Abvakabo FNV de strijd aan tegen de ontslagen. Aafje loopt vooruit op plannen van dit kabinet die nog helemaal niet zeker zijn, er is een aannemelijke kans dat de plannen drastisch veranderen aangezien er geen meerderheid is in de Eerste Kamer voor dit kabinet verteld bondsecretaris Ruud Kuin. “We zetten door!“ aldus vakbondsbestuurder Wim van der Hoorn. “We gaan niet zitten wachten tot Aafje de ontslag officieel bij het UWV aanvraagt.”

De SP vindt de ‘preventieve ontslagaanvragen’ van thuiszorgaanbieders zoals Aafje asociaal. Het werk verdwijnt niet, wie hulpbehoevend is heeft na het ontslag van de huidige medewerkers nog steeds zorg nodig. Onzeker is hoe dit opgelost wordt, daarom moet Aafje geen medewerkers de wacht aanzeggen, maar juist samen met haar medewerkers in verzet gaan tegen deze plannen.

Bent u werkzaam bij Aafje of client van Aafje. kom vooral naar de volgende actievergadering, en laat uw stem horen!

Wanneer: maandag 19 augustus, 19.30 uur
Locatie: Van der Valk Hotel, de Krommeweg 1, Ridderkerk

Meer informatie: www.strijdvoorthuiszorg.nl

U bent hier