h

SP wil project De Hofbogen terug op het spoor

29 juli 2013

SP wil project De Hofbogen terug op het spoor

De woningcorporaties Vestia en Havensteder maakten onlangs bekend dat ze de in 2006 voor 6 miljoen euro aangekochte Hofbogen willen verkopen. Een project met een park, een groene long, met daaronder ambachtelijke winkels en ruimte voor creatieve ondernemers. De SP vindt het zeer zorgelijk als de ontwikkeling van de Hofbogen stopt. De SP-fractie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Leo de KleijnDe hofbogen waar de Minimall inmiddels gehuisvest is, zijn succesvol ontwikkeld. Nog eens 13 van 168 hofbogen worden ontwikkeld, de rest niet als het aan de corporaties ligt. De meeste hofbogen zijn inmiddels flink verloederd. Het project De Hofbogen zou volgens de SP de omliggende buurten een lift kunnen geven. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: “Het project De Hofbogen is belangrijk voor de ontwikkeling van Rotterdam Noord, het is een sleutelproject voor de toekomst van Noord, met name voor het Oude Noorden, de Agniesebuurt en Bergpolder."

SP-fractie vraagt het college of de gemeente Rotterdam haar verantwoordelijkheid wil tonen door De Hofbogen van de woningcorporaties te kopen en de regie over te nemen. Daarnaast zou het college er alles aan moeten doen om nieuwe investeerders en andere partijen te vinden die De Hofbogen verder kunnen ontwikkelen, nu de woningcorporaties zich terugtrekken.

U bent hier