h

Zadkine lost problemen op na acties ROOD

25 juni 2013

Zadkine lost problemen op na acties ROOD

De afgelopen maanden voerde ROOD Rotterdam (jong, in de SP) actie bij de scholen van Zadkine. Met succes! Zadkine heeft aangegeven een stappenplan op te stellen waarin de meeste klachten die ROOD onder leerlingen van Zadkine verzamelde worden opgelost.
De afgelopen maanden deelden veel studenten van Zadkine hun ervaringen met ROOD Rotterdam. Aan de hand van de genoemde klachten werd het sfeerrapport 'Zat van Zadkine' opgemaakt. Na publicatie van dit rapport zijn ROOD en Zadkine zijn met elkaar in gesprek gegaan. De directie van Zadkine heeft zich over de problemen gebogen en gaat voor structurele verbeteringen zorgen zoals:

  • Er komen periodieke gesprekken tussen schoolleiding, leerlingen en docenten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en peil te houden.
  • Gebouwen van de school worden in de zomervakantie verbouwd en verbeterd. Er komen vaklokalen bij, er wordt geïnvesteerd in ventilatie systemen om de temperatuur en lucht kwaliteit binnen de gebouwen goed te houden en andere onpraktische zaken worden opgelost.
  • Er wordt geïnvesteerd in nieuwe machines voor de techniekopleiding zodat de studenten leren werken met machines waarmee zij ook op de arbeidsmarkt zullen werken.
  • Zadkine gaat zorgen dat de haar scholen schoon worden en blijven door meer te investeren in de schoonmaak.
  • Zadkine zorgt voor meer betere computers en computer ruimtes.
  • Roosters worden stabieler en veranderen voortaan eens per kwartaal.
  • Onnodig schoolmateriaal zoals digi-paketten en boeken die niet of nauwelijks gebruikt worden van de boeken lijst geschrapt.
  • Docenten krijgen extra scholing om meer vakdocent te worden.

Tom Weerdmeester, contactpersoon ROOD Rotterdam: “Wij zijn erg tevreden dat Zadkine door onze acties nu een duidelijke en positieve weg inslaat. Zadkine gaat naar eigen zeggen er voor zorgen dat haar studenten en docenten worden gehoord en geholpen door de directie. Dat moet ervoor zorgen dat vooral de studenten weer met plezier naar school zullen gaan. ROOD is in ieder geval erg tevreden met de toezeggingen van Zadkine en zullen dit uiteraard goed in de gaten blijven houden!”

U bent hier