h

SP: Wethouder, tik directeur Hugo de Grootschool op zijn vingers!

26 juni 2013

SP: Wethouder, tik directeur Hugo de Grootschool op zijn vingers!

Vandaag werd bekend dat de leerlingen van het Ibn Ghaldoun bij een eventuele toekomstige sluiting niet welkom zijn bij de openbare Hugo de Grootschool op Rotterdam Zuid. De directeur van de Hugo de Grootschool geeft aan dat hij net alle aso's van zijn school heeft en dat hij op nieuwe aso's niet zit te wachten. De SP-fractie is zeer verontwaardigd over deze uitspraken en wil hierover met wethouder de Jonge in debat.

JosineEric van 't Zelfde, directeur van de Hugo de Grootschool zei verder over de leerlingen van het Ibn Ghaldoun: “Ik wil ze niet, Zij tasten de kwaliteit van mijn school aan en ik weiger de prijs te betalen van die prutschool”. Josine Strörmann, SP-raadslid: “Ik ben zeer geschrokken van deze uitspraak. Wederom wordt er weer een discussie gevoerd over de rug van de leerlingen en worden alle leerlingen weer over een kam geschoren.”

Vorige week tijdens de raadsvergadering sprak wethouder Hugo de Jonge nog uit stappen te ondernemen voor een zachte landing voor de leerlingen van het Ibn Ghaldoun indien het tot een sluiting komt. Josine Strörmann, SP-raadslid: “De uitspraken van deze schooldirecteur dragen niet bepaald bij aan een zachte landing. Schandalig om alle leerlingen van de Ibn Ghaldoun als aso's weg te zetten terwijl het het grootste deel van de leerlingen niets te maken hebben gehad met de diefstal van de examens. Ik ga daarom aan de wethouder vragen of hij deze schooldirecteur op zijn vingers wil tikken en hem zijn mond met zeep wil laten spoelen”.

U bent hier