h

SP verzoekt college nieuwe start voor Ibn Ghaldoun te onderzoeken

20 juni 2013

SP verzoekt college nieuwe start voor Ibn Ghaldoun te onderzoeken

Vandaag heeft de gemeenteraad op initiatief van de SP-fractie gesproken over de situatie rondom het Ibn Ghaldoun. Vorige week riep de SP de wethouder al op om te stoppen met oproepen tot sluiting van de school. Josine Strörmann, raadslid: “Ik vind dat de wethouder voor zijn beurt heeft gesproken door op te roepen tot sluiting. Daarom heb ik vandaag een motie ingediend die uitspreekt dat het college alle mogelijke scenario's onderzoekt om de continuïteit van het onderwijs van deze leerlingen te waarborgen.”

JosineDe SP concludeert dat het college bij zijn huidige maatregelen naar aanleiding van de crisis rond het IBN Ghaldoun uitgaat van sluiting van de school. Wat de SP betreft moet de optie van openblijven ook zeker aanwezig zijn. Daarom zou een nieuwe start van de school mogelijk moeten zijn. Strörmann: “Ik roep de wethouder op om samen met de onderwijsinspectie, ministerie en natuurlijk de school, uitdrukkelijk de mogelijkheden voor het openhouden van de school, en dus ook een nieuwe start van het Ibn Ghaldoun te onderzoeken.”

De stemming over deze motie wordt volgende raadsvergadering opnieuw gedaan omdat de uitkomst 22 stemmen voor en 22 stemmen tegen was. Hierdoor staakten de stemmen.De motie werd mede ingediend door GroenLinks, D66 en de PvdA.

U bent hier