h

ROOD steekt hongerstakers hart onder de riem

22 mei 2013

ROOD steekt hongerstakers hart onder de riem

Dinsdag 21 mei was ROOD Rotterdam aanwezig bij de demonstratie van Occupy Rotterdam bij het Detentiecentrum bij Rotterdam/ The Hague Airport. Bij deze demonstratie waren meer dan honderd mensen aanwezig, niet alleen uit Rotterdam, maar ook uit Den Haag en Amsterdam!

Grote spandoeken, mensen die door de modder wroeten en hun kelen schel schreeuwen om de mensen in het detentiecentrum te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De demonstranten lieten met leuzen in meerdere talen zoals ‘Nous sommes avec vous’ en ‘We are with you’ weten dat ze er zijn voor de hongerstakers . Het was dag 15 van de hongerstaking in het detentiecentrum. Enkele mensen zijn zelfs een dorststaking begonnen, maar de demonstranten hebben hen verzocht om daarmee te stoppen uit veiligheidsoverwegingen.

ROOD Rotterdam probeert samen met de andere demonstranten aandacht te krijgen voor de strafbaarstelling van illegalen. ROOD vraagt zich af hoe iemand illegaal kan zijn en geen mensenrechten heeft in een land als Nederland dat als voorbeeld voor de rest van de wereld zou kunnen en moeten dienen. ROOD roept onze volksvertegenwoordigers op tijdig wakker te worden en in te zien dat onschuldige mensen niet illegaal kunnen zijn.

Woensdag 22 mei om 12:00 uur is er een demonstratie in het centrum van Den Haag vanwege een debat in de Tweede Kamer is over de strafbaarstelling van onschuldige mensen. Als je erbij wilt zijn dan kan je je aansluiten bij de groep demonstranten die zich morgen om 12:00 uur op Den Haag Centraal verzamelen.

U bent hier