h

Thuiszorg: Druk op wethouder Florijn opgevoerd

25 april 2013

Thuiszorg: Druk op wethouder Florijn opgevoerd

Op verzoek van de SP was er vandaag weer een gemeenteraadsdebat over de huishoudelijke verzorging. De nieuwe aanbesteding ging afgelopen maandag in en het pakte helaas niet veel beter uit dan de SP had voorspeld.

Josine De planning was slecht, vervelend voor klanten en hulpen, sommige klanten kregen helemaal geen hulp maar het ergste was wel dat klanten bijna allemaal minder uren zorg kregen. En de hulpen moesten dus opeens in dezelfde uren veel meer klanten helpen. Er zou in de loop van dit jaar een zorgvuldige "herindicatie" van de uren zorg komen, door de gemeente. Er moesten namelijk minder uren zorg komen vanwege de bezuinigingen. Maar vreemd genoeg bleek na een paar dagen al dat zowel Aafje als Humanitas zelf al de uren zorg terugschroefden. En dat was echt niet de afspraak!
Josine Strormann, raadslid: "Dankzij het SP meldpunt dat er sinds maandag is wist ik gelukkig precies wat de problemen tot nu toe zijn. Ik schrok me rot van al die honderden klachten. Twee moties heb ik ingediend: eentje die vroeg om die zelfbedachte herindicaties door Aafje en Humanitas weer terug te draaien. Helaas gaf wethouder Florijn van de Pvda geen klip en klaar antwoord. Hij heeft de SP niet beloofd dat de mensen vanaf maandag weer hun oude uren terug krijgen. Want, niet meer die uren telden, maar het resultaat! Een tweede motie zei dat er alleen zorguren af mogen als alle boodschappen-, was- en strijkservices die de wethouder beloofd had als aanvulling op de zorg, echt overal aanwezig en beschikbaar zijn. Ook dat wilde hij niet beloven. Gelukkig stemden GroenLinks en Leefbaar Rotterdam wel voor de moties, jammer genoeg liet de PvdA het weer afweten zodat ze niet aangenomen werden."

De wethouder beloofde slechts een verbeterplan van Aafje. En een evaluatie voor de raad. De meeste partijen lieten zich hier mee lekker sussen. Wat wel mooi is dat nu alle partijen precies weten wat de problemen zijn, dus de druk op de wethouder is wel weer opgevoerd.

Ook de SP in Charlois heeft vragen gesteld hierover aan het dagelijks bestuur. Er werd gevraagd de problematiek rond de huishoudelijke verzorging in Charlois onder de aandacht te brengen bij de wethouder. De Charloise SP-fractie wilde ook weten hoe de werving van vrijwilligers onder uitkeringsgerechtigden verloopt in Charlois. Zij zouden dan ingezet worden als assistent huishoudelijke verzorging.

Het meldpunt van de SP blijft open, we blijven er boven op zitten. Dus als we merken dat in een paar weken de situatie niet beter is vragen we weer een debat aan. Wordt vervolgd dus...

U bent hier