h

HUUR niet TE DUUR!

28 april 2013

HUUR niet TE DUUR!

Het huidige PvdA-VVD kabinet weigert maatregelen te nemen om de woningmarkt vlot te trekken. Sterker nog: het kabinet voert een verhuurdersheffing van 1,7 miljard euro in die de problemen alleen maar verergert. De heffing treft vooral woningcorporaties, die dit vervolgens weer doorberekenen aan hun huurders.
Daarom komt de SP samen met huurders in actie! Teken hier de bezwaarpetitie.

huur te duur!

Wat betekent dit voor u?
Het directe gevolg van deze verhuurdersheffing is dat woningcorporaties de huren maximaal laten stijgen en niet meer investeren in nieuwbouw, renovatie, onderhoud en wijkvernieuwing. Ondanks verzet van de SP en de Woonbond zullen er dit jaar forse huurverhogingen worden doorgevoerd: van 4 tot wel 6.5%!
De Rotterdamse woningbouwcorporaties zullen voor het eerst sinds jaren huurders van sociale huurwoningen een huurverhoging opleggen die hoger is dan alleen de inflatie. Nieuw is dat ze ook naar het inkomen van huurders mogen kijken. Of u 4, 5 of 6,5% meer moet gaan betalen, hangt af van uw inkomen over 2011.

Wat kunt u doen?

  • Teken de collectieve bezwaarpetitie. Deze wordt voor 1 juli aangeboden aan de Rotterdamse woningbouwcorporaties.
  • Laat u buren ook tekenen en bestel petitie-lijsten via rotterdam@sp.nl of bel Querien Velter: 06-24673277
  • U kunt bezwaar aantekenen bij uw verhuurder met deze brief. Laat u i.v.m. de eventuele kosten bij het doorgeleiden van het bezwaar naar de Huurcommissie eerst goed informeren.
  • Neem contact op met SP en wij brengen u in contact met de actieve huurders in uw buurt: rotterdam@sp.nl
  • Meld uw huurverhoging
    De Huurcommissie

    U bent hier