h

SP wil sociaal plan voor ID'ers

14 februari 2013

SP wil sociaal plan voor ID'ers

Vandaag werd de de voortgangsrapportage ID/ WIW behandeld in de gemeenteraad. Het Mobiliteitscentrum heeft maar zeer weinig ID-medewerkers die hun baan gaan verliezen aan een nieuwe, reguliere baan kunnen helpen. Drie procent om precies te zijn. De SP wil een sociaal plan voor de ID'ers die niet aan een baan geholpen zijn en diende daarom een motie in.

JosineVeel van de mensen die een ID of WIW-baan hadden komen nu zonder enig sociaal plan in de WW terecht. In 2013 is er 1,1 miljoen euro beschikbaar voor het Mobiliteitscentrum om de ID’ers te 'begeleiden' van werk naar werk.
De SP wil met de motie de activiteiten van het Mobiliteitscentrum per 1 april beperken tot het begeleiden van ID'ers richting WW, om hiermee het bespaarde budget te gebruiken voor een sociaal plan, in de vorm van een financiële tegemoetkoming voor ID medewerkers die nu of in de toekomst in het mobiliteitstraject komen en geen nieuwe baan kunnen vinden.
De motie werd niet aangenomen. Alleen medeondertekenaars Leefbaar Rotterdam en Groenlinks steunden de motie. SP-raadslid Josine Störmann:''Ik heb nu zo'n veertig mensen gesproken die geen donder hebben gehad aan het Mobiliteitscentrum. Dit is het laatste wat we deze mensen konden bieden en dat wordt ze zelfs niet gegund. Het valt me vooral vies tegen van de PvdA, die altijd heeft gezegd alles op alles te zetten ID'ers van werk naar werk te begeleiden.''

U bent hier