h

Elke eerste vrijdag van de maand: SP-filmavond

4 februari 2013

Elke eerste vrijdag van de maand: SP-filmavond

U associeert de SP met actievoeren... en dat is goed. Maar verdieping in samenleving, politiek en cultuur zijn evengoed van belang. Daarom hield de afdeling afgelopen vrijdag de aftrap van een filmserie in samenwerking met het Arab Camera Festival en Wereldvrouwen.

Rosh Abdelfattah geeft uigleg over de films

De eerste vrijdag van deze maand februari startte de SP-Rotterdam met een serie filmavonden. Filmmaker en artistiek directeur van het Arab Camera Festival, Rosh Abdelfattah, houdt een inleiding voor een avondje films van Palestijnse, Libanese en Saoedi-Arabische makelij. De positie van de vrouw stond centraal in alle films.

Na afloop werd er nagepraat met de Rotterdamse SP-leden en de dames van Wereldvrouwen. Aan de orde kwamen onder andere 'dromen' en 'hoe maak je deze dromen waar', 'opgesloten zijn in de Palestijnse cultuur' en 'hoe gaat een Libanese christenfamilie om met de kloof tussen het thuisland en de Verenigde Staten?'.

U bent welkom de volgende keer, elke eerste vrijdagavond van de maand: SP-filmavond in ons pand aan de Gaffelstraat. Toegang gratis.

Het Arab Camera Festival

U bent hier