h

Aftrap nieuwe kaderklas

30 januari 2013

Aftrap nieuwe kaderklas

Afgelopen zaterdag kwamen 17 nieuwe en oude SP-leden bij elkaar in De Gaffel voor de aftrap van de Rotterdamse kaderklas 2013. De kaderklas zal een jaar lang maandelijks bij elkaar komen voor een politieke scholing en inhoudelijke verdieping. Na afloop van dit intensieve scholingstraject zijn de deelnemers klaargestoomd voor een actieve rol in de afdeling of in de gemeenteraadsfractie.

De deelnemers van de kaderklas voor De Gaffel

Tijdens de scholing zullen veel theoretische onderwerpen aan bod komen, zoals geschiedenis en filosofie van het socialisme en SP, economie en de economische crisis, democratie. Maar ook de praktijk komt uitgebreid aan bod: acties organiseren, debatteren, omgaan met de media.

Op de eerste bijeenkomst werd al gelijk goed gebruik gemaakt van de ruimte voor discussie in de kaderklas. De deelnemers waren na afloop enthousiast en verheugen zich op de volgende bijeenkomst. “De kaderklas is een mengsel van theorie en praktijk, precies wat je nodig hebt om als afdeling effectieve acties te kunnen voeren”, aldus een deelnemer.

U bent hier