h

RTV Rijnmond: 'Ouderen zijn de dupe van minder thuiszorg'

30 september 2012

RTV Rijnmond: 'Ouderen zijn de dupe van minder thuiszorg'

Steeds meer ouderen in Rotterdam worden geconfronteerd met de bezuinigingen op de thuiszorg. Zo krijgen de meeste ouderen te horen dat ze een derde minder zorg krijgen. En dat zou er toe kunnen leiden dat steeds minder ouderen zelfstandig blijven wonen.

Josine op RTV Rijnmond

Dat schrijft RTV Rijnmond afgelopen vrijdag. De Rotterdamse zender meldt ook dat de SP een meldpunt in het leven heeft geroepen waar problemen met de thuiszorg aan de kaak kunnen worden gesteld.

'Sinds kort krijgt meneer Gabriels nog maar 2 uur zorg in plaats van 4 uur. Dat betekent doorwerken voor Corrie en echt schoon krijgt ze het huis ook niet in maar twee uur per week,' meldt RTV Rijnmond op haar website. De SP heeft grote bezwaren tegen het uitkleden van de huishoudelijke zorg. Klik hier voor een televisie- of audiofragment van dit nieuwsitem.

U bent hier