h

Team SP: 40 km en 18.697 euro

20 mei 2012

Team SP: 40 km en 18.697 euro

In de nacht van 17 op 18 juni liep het SP-team samen met zo'n 1000 andere deelnemers de Nacht van de Vluchteling. De SP haalde 18.697 euro op voor het goeie doel: hulp aan ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen. De deelname aan de Nightwalk was net als vorig jaar op initiatief van de Rotterdamse SP.

Nacht van de Vluchteling SP-team
Team SP / Foto Liesbeth Hoogenboom

SP-Kamerlid en teamcaptain Sharon Gesthuizen en Rotterdamse fractiemedewerker Sun van Leeuwen voerden het team van 38 SP'ers aan.

In het SP-team liep onder andere SP-senator Eric Smaling mee. Hij bezocht vorig jaar samen met SP-leider Emile Roemer het vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia.
Smaling: "een kamp met 10,000 baby's waarvan de ouders ook in het vluchtelingenkamp zijn geboren. Dagelijks komen ze aan, uit Somalië.
En ze lopen wel meer dan 40 km. Hun leven en jouw leven: waarom treft de 1 het zoveel beter dan de ander?"

Smaling haalde met een bedrag van 5,240 euro persoonlijk één van de hoogste sponsorbedragen van alle deelnemers op. Hij eindigde op plek drie van de individuele ranglijst. Onze Rotterdamse Ineke Palm eindigde op plek vijf met 2650 euro.

Vrijwel het hele team liep de nachtelijke mars van 40 kilometer uit, in elk geval alle Rotterdammers waaronder voorzitter Diederik Olders.
Velen met blaren, spierpijn, vermoeidheid, maar vooral met veel voldoening.

nacht van de vluchteling SP-team
Vreugde en voldoening bij de finish van de Nacht van de Vluchteling

In totaal liep het SP-team 10% van het totaalbedrag van de actie bij elkaar. Een bedrag waar zo'n 125 ondervoede kinderen mee geholpen kunnen worden, een hele mooie prestatie.
U kunt nog steeds sponsoren, dus draag ook u steentje bij om de ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen te helpen.

SP haalt ruim 7000 euro op in nacht van de vluchteling
Dagboek Kenia

U bent hier