h

Superactie voedselbank

20 mei 2012

Superactie voedselbank

Afgelopen vrijdag ging de SP samen met andere politieke partijen in actie voor de Rotterdamse voedselbank.
Zo'n vijftig volle kratten met etenswaar werden er opgehaald, om de grote tekorten waar de voedselbank mee kampt, aan te vullen.

voedselbank
SP-leden vragen het winkelend publiek een steentje bij te dragen

'Mevrouw, doet u ook een extra boodschap voor de voedselbank?' We hebben het afgelopen vrijdag duizenden keren gevraagd.

Serve the city had een actie georganiseerd voor de Rotterdamse voedselbank. Die kampt namelijk met enorme tekorten en de bedoeling van de actie was enerzijds het aanvullen van de voorraden maar vooral ook bewustwording van deze problemen bij het publiek.

Een zeer gemotiveerd Rotterdams SP-team, aangevuld met raadslid Judith Bokhove van GroenLinks, deed mee aan deze actie. We verzamelden wel vijftig kratten vol bij twee supermarkten. Veel voorbijgangers waren geschokt toen ze hoorden van de tekorten en namen extra spullen mee bij het boodschappen doen.

voedselbank
Gemeenteraadslid Josine Strörmann

Een van de deelnemers aan de actie, Josine Strörmann, SP gemeenteraadslid: 'De crisis hakt er echt in bij de voedselbank. Minder bedrijven geven spullen en steeds meer mensen, nu zo'n vierduizend Rotterdamse gezinnen, krijgen een voedselpakket. Het echte probleem is natuurlijk dat dit kabinet weigert Europees geld aan te vragen dat klaar ligt voor de Nederlandse voedselbanken.'

'Overal in Europa gebruiken ze dat geld maar ons kabinet wil dat niet. Wij hebben dit tijdens de actie uitgelegd aan het publiek en hopen dat het probleem van de voedselbanken nu meer tussen hun oren zit. Het was echt hartverwarmend om te zien hoe sommige mensen hele boodschappentassen vol gaven!'

U bent hier