h

Wake en Walk – Samen uit schaamte over Leers

2 april 2012

Wake en Walk – Samen uit schaamte over Leers

Na een week waarin het inhumane Nederlandse vreemdelingenbeleid weer eens pijnlijk aan de oppervlakte kwam (illegalenquota; Leers’ uitspraken in Angola), ontmoetten tegenstanders en gedupeerden elkaar zondag 1 april bij het Detentiecentrum in Rotterdam.

Binnen: gevangenen die niets hebben gedaan, behalve dat ze geen papieren hebben. Buiten: vertegenwoordigers van Occupy en de Rotterdamse SP. De gedetineerden verschenen voor de ramen van hun cel waarop zij leuzen hadden geschreven. Zij schreeuwden ook om hulp. De mensen die hen steunen, maakten buiten protestlawaai en zongen liederen.

Occupy liep zondag zijn mars We walk with our hearts van de Beurs naar het detentiecentrum. Na de hun lawaaidemonstratie sloten zij zich aan bij Welkom Onthaal, de actiegroep van kerken en de SP die onder meer maandelijks bij het centrum een protestwake houdt tegen de opsluiting van vreemdelingen. Uit onvrede en schaamte over het Nederlandse beleid.

Laat ook uw stem horen tegen het opsluiten van vreemdelingen zonder papieren. Elke eerste zondag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur. Bij het Detentiecentrum Rotterdam, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam. Of neem contact op met Ineke Palm, SP Rotterdam: ipalm@sp.nl

U bent hier