h

SP vraagt PvdA mee te doen aan OV-actie

25 januari 2012

SP vraagt PvdA mee te doen aan OV-actie

De SP nodigt de PvdA uit zich aan te sluiten bij de handtekeningenactie voor behoud van het gratis openbaar vervoer van 65-plussers. Op die manier kan worden onderstreept dat een ruime meerderheid in de gemeenteraad nu tegen de bezuiniging is van 3 miljoen euro op het OV voor ouderen.

Leo de KleijnDe PvdA-fractie liet woensdag weten op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om dat geld te besparen. B&W en de raad moeten daar nog een besluit over nemen.

De SP voert al een tijd actie tegen de omstreden OV-bezuiniging, net als Leefbaar Rotterdam. Beide partijen waren al van plan komende zaterdag wederom handtekeningen op te halen op het Afrikaanderplein en de Centrummarkt. Tot nu toe hebben vele duizenden Rotterdammers getekend. Ook de ouderenbonden staan achter de actie. SP-fractieleider Leo de Kleijn heeft de PvdA opgeroepen zaterdag ook mee te doen. ,,Laat zien dat de Rotterdamse ouderen kunnen rekenen op een flinke meerderheid in de raad”, schrijft De Kleijn in een brief aan zijn PvdA-collega’s in de raad.

U bent hier