h

Schoonmakers massaal in actie

4 januari 2012

Schoonmakers massaal in actie

Schoonmakers uit het hele land komen samen op donderdag 5 januari in Amsterdam om te demonstreren voor een rechtvaardigere beloning en werkomstandigheden. Er worden tweeduizend mensen verwacht.

schoongenoeg

Alleen al uit Rotterdam gaan er 10 bussen naar de hoofdstad.
Sinds begin deze week zijn ook in onze stad en regio stakingen en werkonderbrekingen gestart. Als onderdeel van wat volgens de vakbond de grootste schoonmakersactie in de Nederlandse geschiedenis beloofd te worden. Onder het motto: ,,Schoon genoeg”.

De SP Rotterdam trekt komende weken zo veel mogelijk samen op met de schoonmakers.
Wie wil meedoen, kan zich opgeven bij Ineke Palm: ipalm@sp.nl

In Rotterdam en omstreken waren afgelopen dagen stakingen en werkonderbrekingen bij onder meer het WTC en het IJssellandziekenhuis. De eisen zijn redelijk, o.a. doorbetaling bij ziekte en een reiskostenvergoeding.
De werkomstandigheden zijn vaak schrijnend. En dat gaat veel verder dan alleen gebrek aan materiaal en hoge werkdruk.

Schoonmakers in het IJssellandziekenhuis bijvoorbeeld klagen over intimidatie en bedreiging door leidinggevenden. Zo werd Selina voor straf overgeplaatst, toen ze in goed overleg met collega’s haar dienst ruilde, omdat haar dochtertje was opgenomen met een medicijnvergiftiging. ,,Wat Selina is overkomen, kan iedereen gebeuren”, zeggen haar collega’s. Zelfs bij een verjaardag even gebak eten met de verpleging, mag niet van de leiding. ,,We worden behandeld als een strontvlieg”.

U bent hier