h

In de rij voor behoud OV 65+

20 januari 2012

In de rij voor behoud OV 65+

Vandaag heeft de kerngroep Prins Alexander van de SP op de markt in het Lage Land weer honderden handtekeningen opgehaald voor het behoud van het gratis openbaar vervoer voor ouderen. De mensen stonden af en toe in de rij om de lijst te kunnen tekenen.

ov chipVeel ouderen maken zich zorgen over de aangekondigde bezuiniging, zeker nu er ook aan de pensioenen geknabbeld gaat worden. Ze zijn bang dat ze in de toekomst steeds minder de deur uit kunnen. Opvallend veel ouderen zijn goed op de hoogte van de plannen en kunnen er maar weinig begrip voor opbrengen. "Ze willen 3 miljoen bezuinigen. En dan een inkomensgrens instellen, waarvoor weer een heel systeem met ambtenaren opgezet moet worden. Dan ben je straks nog meer geld kwijt! En die metro's rijden straks buiten de spits leeg de wijk voorbij!", zegt een verontwaardigde 65-plusser uit het Lage Land.

Aankomende woensdag 25 januari gaat de kerngroep Prins Alexander nog een laatste keer de markt op om handtekeningen op te halen (zie de agenda op deze site). Op 1 februari worden de bezuinigingsplannen op de gratis OV kaart voor 65+ besproken in de Rotterdamse gemeenteraad.

U bent hier