h

Steun de RET’ers!

17 november 2011

Steun de RET’ers!

Op zondag 20 november zijn er acties in het openbaar vervoer in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. De werknemers van de vervoersbedrijven RET, GVB en HTM staken dan uit protest tegen de plannen van de regering met het OV in deze drie steden. Als reizigers zullen we last hebben van deze staking.Steun de RET'ers!

Van de OV-plannen van het kabinet zullen reizigers echter nog véél meer last hebben! De tarieven dreigen tot 15 procent hoger te worden. Er zal tot 40 % van het nu aanwezige openbaarvervoer verdwijnen. Dat betekent minder lijnen in de avonduren, loopafstanden naar de haltes van 1 a 2 kilometer, verminderde veiligheid, minder bus- en tramlijnen en het verlies van honderden banen. En dan is er natuurlijk nog de toename van het auto- en scooterverkeer, dit zal ten koste gaan van de bereikbaarheid van Rotterdam, het milieu en de leefbaarheid in de wijken.
En minder lijnen die dan ook nog eens minder vaak of minder lang rijden zal voor veel mensen betekenen dat voorzieningen en vrienden niet meer bereikt kunnen worden en thuisblijven de enige optie is. Vooral scholieren en ouderen zullen het slachtoffer zijn, maar ook forensen, bezoekers van de stad en ouders met kleine kinderen.

Daar boven op wil het kabinet dat het openbaar vervoer wordt aanbesteed waardoor de RET voor Rotterdam verloren dreigt te gaan. Grote buitenlandse miljardenbedrijven zullen alleen met als doel zoveel mogelijk winst maken voor de aandeelhouders het openbaar vervoer in Rotterdam gaan beheersen. Niet de klant is koning maar de aandeelhouder!

Wij roepen op om deze mega bezuiniging op het openbaar vervoer te stoppen. We steunen de acties tegen de bezuinigingen en verplichte aanbesteding. Word vriend van de RET en teken op www.stopkaalslagov.nl

http://www.stopkaalslagov.nl

U bent hier